Projecten Praktijkgericht Plannen

 

Projecten Praktijkgericht Plannen

voorkant boek 2018 08 03 1605

Dit boek is een handleiding en richtlijn voor het ontwerpen van een integrale en betrouwbare projectplanning met een voorspelbare einddatum, op basis van Kritische Pad Netwerkplanning (CPM).

De inhoud van dit boek verschaft inzicht in de processen, met praktijkgerichte voorbeelden, tools en technieken om veiliger te werken, faalkosten te reduceren, de tijdsduur te verkorten, kosten te verminderen en de prognoses van een project te verbeteren.

Dit boek is primair bestemd voor projectmanagers en projectplanners die hun werk optimaal willen uitvoeren en die een behoefte hebben aan praktijkgerichte richtlijnen en processen gebaseerd op internationaal gestandaardiseerde beste praktijken en standaards.

Tevens is dit boek bestemd voor projectsponsors, senior-managers, projectdirecteuren en specialisten in engineering, inkoop, acquisitie en human resources die meer willen weten over het maken van een integrale projectplanning.

Met de geavanceerde nieuwe technieken zoals, de implementatie van ‘Building Information Modeling’, (BIM) en ‘Earned Value Management’ (EVM) wordt het belang van een betrouwbare projectplanning, met een voorspelbare einddatum, nog belangrijker. 

   Hier kunt u het boek bestellen    

Review Ed van der Tak

"Vanaf het moment dat je de inhoudsopgave bekijkt krijg ik het gevoel dat het boek op heel veel vragen een antwoord zal gaan geven. Jan is zeer gestructureerd te werk gegaan en neemt je mee in de processtappen voor het opstellen van een projectplanning."
( Ed van der Tak)
"Zeer waardevol is ook de brede aanpak in het boek doordat Jan alle facetten van planning de revue laat passeren. Jan gaat zeer gedetailleerd in op het ‘estimating’ (schatting) proces en zaken als optimalisatie, coderingen, earned value management en netwerkanalyse."
( Ed van der Tak)
 
"Al met al is het een praktisch leer en naslagboek geworden met volop voorbeelden en ondersteuning via een YouTube kanaal. De prijs van het boek is in lijn met andere fullcolour boeken in dit segment en de, in het boek opgesloten kennis, meer dan waard."

Meer in review  Ed van der Tak  https://lnkd.in/dcESSuc

 

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Wat kan de manager doen om de planner te ondersteunen?

Wat zijn nu de eerste onderwerpen die je als manager zou kunnen aanpakken om de planner in staat te stellen om zijn werk goed te kunnen doen?

 

https://1drv.ms/f/s!AoFGXE80wT4hgrBUXA-t8x_7xBCQtA

 

 

Het is belangrijk dat de planner ten volle wordt ondersteund door de manager, omdat de planner maar voor een deel van de projectplanning de directe verantwoordelijkheid kan dragen. Hierna zal ik aangeven wat de manager concreet kan doen.

Het allerbelangrijkste aspect is dat de projectplanning het product wordt van een geïntegreerde inspanning van een organisatie of een realisatieteam en dat de planning wordt gedragen door de medewerkers van het project. Het kan en mag geen projectplanning van de planner zijn. Het moet de planning zijn van het team.

Ten eerste moet de manager ervoor zorgen dat er een duidelijk projectmandaat wordt opgesteld dat als uitgangspunt dient voor de verdere uitwerking van de projectplanning.

Ten tweede moet degene die verantwoordelijk is voor de omschrijving van de totale werkopvang – de scopebaseline – deze in een goede WBS aanleveren bij de planner.

Dit is een deel van de onderwerpen waarmee de manager de planner kan ondersteunen.

Het beoordelen van de projectplanning.

Hebben de managers de juiste vragen gesteld?

Hieronder vind je enkele vragen die je moet stellen én beantwoorden voordat je een positieve beoordeling aan de planning kunt toekennen.
1. Heb je het projectmandaat begrepen en waar zie je de grootste uitdaging?
2. Hoe en op welke manier heb je de WBS opgenomen in de planning?
3. Op basis van welke standaarden en richtlijnen heb je de planning ontworpen?
4. Hoe heb je de activiteitduur bepaald en op welke basis heb je dit gedaan?
5. Hoe heb je risico’s en onzekerheden verwerkt in de planning en welke tijdbuffers heb je aangenomen en waarom?

 Video's Projecten Praktijkgericht Plannen

I phone SplitShire 02265

Hier vindt u de link naar mijn videokanaal voor de 'over mijn schouder mee-kijk video's'

Hoofdstuk 2: Tijdmanagementplan

 

Hoofdstuk 3: Het definieren van de activiteiten

 

Hoodfstuk 4: Het rangschikken van de activiteiten

 

 

Hoofdstuk 5: De estimating van de resources

 

Hoofdstuk 6 De estimating van de tijdsduur

 

Hoofdstuk 7 Het ontwikkelen van de projectplanning

X

Right Click

No right click