VIERKANT LOS 002 Projecten Praktijkgericht Plannen

Jan van den Berg Planningmanagement 

Weet u hoe succesvolle projecten worden gepland?

Zo niet, of niet helemaal zeker,dan kun je dit leren in mijn boek en e-boek:

 

2020 01 22 1957 boek bestellen

Ed van der Tak  "Zeer waardevol is ook de brede aanpak in het boek doordat Jan alle facetten van planning de revue laat passeren." 

Marcel Corbet      "Voor ervaren planners is het boek een feest van herkenning maar zijn er nog steeds nieuwe ontdekkingen die ervoor zorgen dat het boek een must read is voor zowel beginnende als ervaren planners."

De paperback kunt u hier                Het e-book kunt u hier bestellen         

 

ProfielfotoJan2014kleinJan van den Berg is een gepassioneerde projectmanagementprofessional en heeft meer dan 40 jaar ervaring in het maken van Project Kritieke Pad (CMP)-netwerkplanningen. Ongeëvenaard in ervaring en expertise op het gebied van projectplanning en control in een grote variëteit van projecten. Een planning specialist in multidisciplinaire projecten in een integrale projectplanning voor het management, inkoop, engineering, constructie en commissioning van offshore platforms, bruggen, sluizen,zware staalconstructie, data centers, aanland stations voor windmolen parken, infrastructurele , rail projecten. Een specialist in Earned Value Management(EVM), projectmanagementmethodieken en een Project Schedule Risk Analysis-expert.

 

Ja, ik vind ook die reclames vervelend maar zonder deze wordt je door Google bijna niet gevonden.

Text Size
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Wat kan de manager doen om de planner te ondersteunen?

Wat zijn nu de eerste onderwerpen die je als manager zou kunnen aanpakken om de planner in staat te stellen om zijn werk goed te kunnen doen?

 Het is belangrijk dat de planner ten volle wordt ondersteund door de manager, omdat de planner maar voor een deel van de projectplanning de directe verantwoordelijkheid kan dragen. Hierna zal ik aangeven wat de manager concreet kan doen.

Het allerbelangrijkste aspect is dat de projectplanning het product wordt van een geïntegreerde inspanning van een organisatie of een realisatieteam en dat de planning wordt gedragen door de medewerkers van het project. Het kan en mag geen projectplanning van de planner zijn. Het moet de planning zijn van het team.

Ten eerste moet de manager ervoor zorgen dat er een duidelijk projectmandaat wordt opgesteld dat als uitgangspunt dient voor de verdere uitwerking van de projectplanning.

Ten tweede moet degene die verantwoordelijk is voor de omschrijving van de totale werkopvang – de scopebaseline – deze in een goede WBS aanleveren bij de planner.

Dit is een deel van de onderwerpen waarmee de manager de planner kan ondersteunen.

Het beoordelen van de projectplanning.

Hebben de managers de juiste vragen gesteld?

Hieronder vind je enkele vragen die je moet stellen én beantwoorden voordat je een positieve beoordeling aan de planning kunt toekennen.
1. Heb je het projectmandaat begrepen en waar zie je de grootste uitdaging?
2. Hoe en op welke manier heb je de WBS opgenomen in de planning?
3. Op basis van welke standaarden en richtlijnen heb je de planning ontworpen?
4. Hoe heb je de activiteitduur bepaald en op welke basis heb je dit gedaan?
5. Hoe heb je risico’s en onzekerheden verwerkt in de planning en welke tijdbuffers heb je aangenomen en waarom?

X

Right Click

No right click