Projecten Praktijkgericht Plannen

 

Projecten Praktijkgericht Plannen

voorkant boek 2018 08 03 1605

Dit boek is een handleiding en richtlijn voor het ontwerpen van een integrale en betrouwbare projectplanning met een voorspelbare einddatum, op basis van Kritische Pad Netwerkplanning (CPM).

De inhoud van dit boek verschaft inzicht in de processen, met praktijkgerichte voorbeelden, tools en technieken om veiliger te werken, faalkosten te reduceren, de tijdsduur te verkorten, kosten te verminderen en de prognoses van een project te verbeteren.

Dit boek is primair bestemd voor projectmanagers en projectplanners die hun werk optimaal willen uitvoeren en die een behoefte hebben aan praktijkgerichte richtlijnen en processen gebaseerd op internationaal gestandaardiseerde beste praktijken en standaards.

Tevens is dit boek bestemd voor projectsponsors, senior-managers, projectdirecteuren en specialisten in engineering, inkoop, acquisitie en human resources die meer willen weten over het maken van een integrale projectplanning.

Met de geavanceerde nieuwe technieken zoals, de implementatie van ‘Building Information Modeling’, (BIM) en ‘Earned Value Management’ (EVM) wordt het belang van een betrouwbare projectplanning, met een voorspelbare einddatum, nog belangrijker. 

   Hier kunt u het boek bestellen    

Review Ed van der Tak

"Vanaf het moment dat je de inhoudsopgave bekijkt krijg ik het gevoel dat het boek op heel veel vragen een antwoord zal gaan geven. Jan is zeer gestructureerd te werk gegaan en neemt je mee in de processtappen voor het opstellen van een projectplanning."
( Ed van der Tak)
"Zeer waardevol is ook de brede aanpak in het boek doordat Jan alle facetten van planning de revue laat passeren. Jan gaat zeer gedetailleerd in op het ‘estimating’ (schatting) proces en zaken als optimalisatie, coderingen, earned value management en netwerkanalyse."
( Ed van der Tak)
 
"Al met al is het een praktisch leer en naslagboek geworden met volop voorbeelden en ondersteuning via een YouTube kanaal. De prijs van het boek is in lijn met andere fullcolour boeken in dit segment en de, in het boek opgesloten kennis, meer dan waard."

Meer in review  Ed van der Tak  https://lnkd.in/dcESSuc

 

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Eisenanalyse en standaarden en richtlijnen

Eisenanalyse

Ten eerste dient er een eisenanalyse te worden gemaakt waaraan de planning moet voldoen. Deze wordt gewoonlijk in het bestek of de opdracht voorgeschreven, maar dient in het projectmandaat en het PMP specifiek te worden uiteengezet en geformaliseerd in het tijdmanagementplan. Niet alleen de eisen van de opdrachtgever zijn belangrijk, maar ook de standaarden en richtlijnen die binnen het bedrijf gelden. Ook de ervaring en de persoonlijke voorkeuren van de projectmanager en de planner zijn belangrijk bij het bepalen van de eisen.

Standaarden en richtlijnen


De volgende stap is het kiezen van de gewenste standaarden of richtlijnen. Ik gebruik de volgende standaarden en richtlijnen om deze planningen te realise-ren:
● ‘Stroomlijn in planning’ door de Projectgroep Project Planningen Infra-structuur (PPI);
● ‘A Guide to the Project Management Body of Knowledge Fifth Edition’ (PMBOK) van het Project Management Institute (PMI);
● ‘ISO 21500 Guidance on project management’;
● ‘Practice Standard for Scheduling’ (gepubliceerd door het PMI);
● ‘Delay and Disruption protocol’ van Society of Construction Law (SCL);
● ‘Guild of Project Controls Compendium and Reference’ (CaR).

De volgorde, belangrijkheid en toepassing van elk van deze afzonderlijke stan-daarden is afhankelijk van de aard en de omvang van de opdracht. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de publicaties van het Project Management Institute (PMI) en het Compendium and Reference (CaR), aangevuld met de bijzondere voorwaarden van SCL.

 Video's Projecten Praktijkgericht Plannen

I phone SplitShire 02265

Hier vindt u de link naar mijn videokanaal voor de 'over mijn schouder mee-kijk video's'

Hoofdstuk 2: Tijdmanagementplan

 

Hoofdstuk 3: Het definieren van de activiteiten

 

Hoodfstuk 4: Het rangschikken van de activiteiten

 

 

Hoofdstuk 5: De estimating van de resources

 

Hoofdstuk 6 De estimating van de tijdsduur

 

Hoofdstuk 7 Het ontwikkelen van de projectplanning

X

Right Click

No right click