VIERKANT LOS 002 Projecten Praktijkgericht Plannen

Jan van den Berg Planningmanagement 

Weet u hoe succesvolle projecten worden gepland?

Zo niet, of niet helemaal zeker,dan kun je dit leren in mijn boek en e-boek:

 

2020 01 22 1957 boek bestellen

Ed van der Tak  "Zeer waardevol is ook de brede aanpak in het boek doordat Jan alle facetten van planning de revue laat passeren." 

Marcel Corbet      "Voor ervaren planners is het boek een feest van herkenning maar zijn er nog steeds nieuwe ontdekkingen die ervoor zorgen dat het boek een must read is voor zowel beginnende als ervaren planners."

De paperback kunt u hier                Het e-book kunt u hier bestellen         

 

ProfielfotoJan2014kleinJan van den Berg is een gepassioneerde projectmanagementprofessional en heeft meer dan 40 jaar ervaring in het maken van Project Kritieke Pad (CMP)-netwerkplanningen. Ongeëvenaard in ervaring en expertise op het gebied van projectplanning en control in een grote variëteit van projecten. Een planning specialist in multidisciplinaire projecten in een integrale projectplanning voor het management, inkoop, engineering, constructie en commissioning van offshore platforms, bruggen, sluizen,zware staalconstructie, data centers, aanland stations voor windmolen parken, infrastructurele , rail projecten. Een specialist in Earned Value Management(EVM), projectmanagementmethodieken en een Project Schedule Risk Analysis-expert.

 

Ja, ik vind ook die reclames vervelend maar zonder deze wordt je door Google bijna niet gevonden.

Text Size
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Wat zijn de voordelen van een eisenanalyse standaarden en richtlijnen?

Ten eerste dient er een eisenanalyse te worden gemaakt waaraan de planning moet voldoen. Deze wordt gewoonlijk in het bestek of de opdracht voorgeschreven, maar dient in het projectmandaat en het PMP specifiek te worden uiteengezet en geformaliseerd in het tijdmanagementplan. Niet alleen de eisen van de opdrachtgever zijn belangrijk, maar ook de standaarden en richtlijnen die binnen het bedrijf gelden. Ook de ervaring en de persoonlijke voorkeuren van de projectmanager en de planner zijn belangrijk bij het bepalen van de eisen.

Standaarden en richtlijnen


De volgende stap is het kiezen van de gewenste standaarden of richtlijnen. Ik gebruik de volgende standaarden en richtlijnen om deze planningen te realise-ren:
● ‘Stroomlijn in planning’ door de Projectgroep Project Planningen Infra-structuur (PPI);
● ‘A Guide to the Project Management Body of Knowledge Fifth Edition’ (PMBOK) van het Project Management Institute (PMI);
● ‘ISO 21500 Guidance on project management’;
● ‘Practice Standard for Scheduling’ (gepubliceerd door het PMI);
● ‘Delay and Disruption protocol’ van Society of Construction Law (SCL);
● ‘Guild of Project Controls Compendium and Reference’ (CaR).

De volgorde, belangrijkheid en toepassing van elk van deze afzonderlijke stan-daarden is afhankelijk van de aard en de omvang van de opdracht. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de publicaties van het Project Management Institute (PMI) en het Compendium and Reference (CaR), aangevuld met de bijzondere voorwaarden van SCL.

X

Right Click

No right click