VIERKANT LOS 002 Projecten Praktijkgericht Plannen

Jan van den Berg Planningmanagement 

Het lezen en duiden van een projectplanning

 Dit is de training die nu is gepubiceerd op Udemy.

Het lezen en duiden van een projectplanning

Zo begrijp je  een MSP en Primavera P6 planning wel!

 

 dreamstim

 Doelgroep 

Deze cursus is bestemd voor de doelgroep die in de ontwikkeling van de projectplanning participeert. Dit zijn dan de niet-planners in een realisatieteam zoals, de specialisten in engineering, inkoop, uitvoerders, werkvoorbereiders, PMO medewerkers en ondersteuners, en andere uitvoerenden.

Veel projectmedewerkers vinden het lezen, begrijpen en duiden, van een projectplanning lastig. Zelfs ervaren mensen hebben er moeite mee. Vaak worden deze medewerkers gevraagd om input te leveren voor het bepalen van de status van het project.  De meeste projectplanningen zijn kritieke pad-netwerkplanningen. Deze cursus is er op gericht om deze kritieke pad-netwerkplanningen te leren begrijpen en vooral te leren duiden.

Zo leer je een projectplanning in Primavera wel te begrijpen! En, zo kun je beter bijdragen aan een succesvol project.eel projectmedewerkers vinden het lezen, begrijpen en duiden, van een projectplanning lastig. Zelfs ervaren mensen hebben er moeite mee. Vaak worden deze medewerkers gevraagd om input te leveren voor het bepalen van de status van het project.  De meeste projectplanningen zijn kritieke pad-netwerkplanningen. Deze cursus is er op gericht om deze kritieke pad-netwerkplanningen te leren begrijpen en vooral te leren duiden. Zo leer je een projectplanning in Primavera wel te begrijpen! En, zo kun je beter bijdragen aan een succesvol project.

Hieronder vind je de link naar de cursus. Veel succes

https://www.udemy.com/course/primavera-p6-het-lezen-en-duiden-van-een-projectplanning/?referralCode=B7BBC90CAE7CB57FDBC2

 

Projecten Praktijkgericht Plannen

 Projecten Praktijkgericht Plannen is een bestseller!

voorkant boek 2018 08 03 1605

Dit boek is een handleiding en richtlijn voor het ontwerpen van een integrale en betrouwbare projectplanning met een voorspelbare einddatum, op basis van Kritieke Pad Netwerkplanning (CPM).

De inhoud van dit boek verschaft inzicht in de processen, met praktijkgerichte voorbeelden, tools en technieken om veiliger te werken, faalkosten te reduceren, de tijdsduur te verkorten, kosten te verminderen en de prognoses van een project te verbeteren.

Dit boek is primair bestemd voor projectmanagers en projectplanners die hun werk optimaal willen uitvoeren en die een behoefte hebben aan praktijkgerichte richtlijnen en processen gebaseerd op internationaal gestandaardiseerde beste praktijken en standaards.

Tevens is dit boek bestemd voor projectsponsors, senior-managers, projectdirecteuren en specialisten in engineering, inkoop, acquisitie en human resources die meer willen weten over het maken van een integrale projectplanning.

Met de geavanceerde nieuwe technieken zoals, de implementatie van ‘Building Information Modeling’, (BIM) en ‘Earned Value Management’ (EVM) wordt het belang van een betrouwbare projectplanning, met een voorspelbare einddatum, nog belangrijker. 

   Hier kunt u het boek bestellen    

Review Ed van der Tak

"Vanaf het moment dat je de inhoudsopgave bekijkt krijg ik het gevoel dat het boek op heel veel vragen een antwoord zal gaan geven. Jan is zeer gestructureerd te werk gegaan en neemt je mee in de processtappen voor het opstellen van een projectplanning."
( Ed van der Tak)
"Zeer waardevol is ook de brede aanpak in het boek doordat Jan alle facetten van planning de revue laat passeren. Jan gaat zeer gedetailleerd in op het ‘estimating’ (schatting) proces en zaken als optimalisatie, coderingen, earned value management en netwerkanalyse."
( Ed van der Tak)
 
"Al met al is het een praktisch leer en naslagboek geworden met volop voorbeelden en ondersteuning via een YouTube kanaal. De prijs van het boek is in lijn met andere fullcolour boeken in dit segment en de, in het boek opgesloten kennis, meer dan waard."

 

 

 

Hoe begin je aan een betrouwbare projectplanning?

dreamstime xxl 95740128

Text Size

Wat is de betekenis van het Triple Constraint

dreamstimefree 5206972

Wat betekenen de levels in de planning?

dreamstimefree 2826117

Wat is een nut en noodzaak van een projectmandaat.

dreamstimefree 6578803

Wat zijn de eisen van een goede projectplanning

dreamstime xxl 93559793

Waarom begrijp ik ze niet?

dreamstime xxl 95740128

Bedrijfsorganisatorische invloeden op de projectplanning

dreamstimefree 6312435

Wat zijn de basisplannen voor een projectplanning

dreamstimefree 5525965

X

Right Click

No right click