VIERKANT LOS 002 Projecten Praktijkgericht Plannen

Jan van den Berg Planningmanagement 

Het lezen en duiden van een projectplanning

PPAcademy ( Praktijkgericht Plannen Academy)

 

 Dit is de training die nu is gepubiceerd!

Het lezen en duiden van een projectplanning

Primavera P6 Het lezen en begrijpen van een projectplanning

 

Zo begrijp je  een MSP en Primavera P6 planning wel!

 

 

dreamstim

 

Veel projectmedewerkers vinden het lezen, begrijpen en duiden, van een projectplanning lastig. Zelfs ervaren mensen hebben er moeite mee. Vaak worden deze medewerkers gevraagd om input te leveren voor het bepalen van de status van het project.  De meeste projectplanningen zijn kritieke pad-netwerkplanningen. Deze cursus is er op gericht om deze kritieke pad-netwerkplanningen te leren begrijpen en vooral te leren duiden.

Zo leer je een projectplanning in Primavera wel te begrijpen! En, zo kun je beter bijdragen aan een succesvol project.eel projectmedewerkers vinden het lezen, begrijpen en duiden, van een projectplanning lastig. Zelfs ervaren mensen hebben er moeite mee. Vaak worden deze medewerkers gevraagd om input te leveren voor het bepalen van de status van het project.  De meeste projectplanningen zijn kritieke pad-netwerkplanningen. Deze cursus is er op gericht om deze kritieke pad-netwerkplanningen te leren begrijpen en vooral te leren duiden. Zo leer je een projectplanning in Primavera wel te begrijpen! En, zo kun je beter bijdragen aan een succesvol project.

 

Jan01

Jan van den Berg is een gepassioneerde schrijver en projectmanagementprofessional en heeft meer dan 45 jaar ervaring in het maken van Project Kritieke Pad (CMP)-netwerkplanningen. Ongeëvenaard in ervaring en expertise op het gebied van projectplanning en control in een grote variëteit van projecten. Een planning specialist in multidisciplinaire projecten in een integrale projectplanning voor het management, inkoop, engineering, constructie en commissioning van offshore platforms, bruggen, sluizen,zware staalconstructie, data centers, aanland stations voor windmolen parken, infrastructurele , rail projecten. Een specialist in Earned Value Management(EVM), projectmanagementmethodieken en een Project Schedule Risk Analysis-expert.

 

Zijn boek boek 'Projecten Praktijkgericht Plannen' is in de plannerswereld een groot succes en kan als de Nederlanse standaard voor projectplanningen ofwel tijdpad-schemas worden beschouwd.

Wat zeggen de experts over dit boek?

Maurits Kramer, IPMA-D, PMI-SP

Wanneer je Jan zijn boek leest zie je dat hij weet waar het planning vak om draait. Een geweldig en compleet boek over het discipline en een aanrader voor een ieder die van plannen zijn specialisme wil maken, of simpelweg meer wil weten van de toepassing van planningen binnen projecten!

Jan Willem Tromp Entrepreneur and researcher on Epicflow Multi-Project Management

Dank je Jan voor dit heldere overzicht. Ik heb destijds met groot genoegen je boek gelezen. In heldere taal leg je uit waar het om gaat. Ik kan iedereen dit boek aanbevelen.

Anke (Lammerts) Huinink Senior Project Planner at Vanderlande Industries.

Dit boek is een heel goed boek, ik gebruik het bij nieuwe collega’s inwerken. Echt fijn Jan!

Marcel Corbet Adviseur Projectbeheersing | Project Planner (P6)

De duidelijke taal en Nederlandse terminologie zorgt ervoor dat beginnende planners snel de materie tot zich kunnen nemen. Voor ervaren planners is het boek een feest van herkenning maar zijn er nog steeds nieuwe ontdekkingen die ervoor zorgen dat het boek een must read is voor zowel beginnende als ervaren planners. Op het gebied van resource levelling is Jan misschien wel de beste.

Ed van der Tak Manager Project- & Portfolio Planning | Trendwatcher | Trainer/Coach/Auditor | Chairman SPIN

Al met al is het een praktisch leer en naslagboek geworden met volop voorbeelden en ondersteuning via een YouTube kanaal. De prijs van het boek is in lijn met andere fullcolour boeken in dit segment en de, in het boek opgesloten kennis, meer dan waard."

Je kunt dit boek bestellen bij

 

 

 

Projecten Praktijkgericht Plannen

voorkant boek 2018 08 03 1605

Dit boek is een handleiding en richtlijn voor het ontwerpen van een integrale en betrouwbare projectplanning met een voorspelbare einddatum, op basis van Kritieke Pad Netwerkplanning (CPM).

De inhoud van dit boek verschaft inzicht in de processen, met praktijkgerichte voorbeelden, tools en technieken om veiliger te werken, faalkosten te reduceren, de tijdsduur te verkorten, kosten te verminderen en de prognoses van een project te verbeteren.

Dit boek is primair bestemd voor projectmanagers en projectplanners die hun werk optimaal willen uitvoeren en die een behoefte hebben aan praktijkgerichte richtlijnen en processen gebaseerd op internationaal gestandaardiseerde beste praktijken en standaards.

Tevens is dit boek bestemd voor projectsponsors, senior-managers, projectdirecteuren en specialisten in engineering, inkoop, acquisitie en human resources die meer willen weten over het maken van een integrale projectplanning.

Met de geavanceerde nieuwe technieken zoals, de implementatie van ‘Building Information Modeling’, (BIM) en ‘Earned Value Management’ (EVM) wordt het belang van een betrouwbare projectplanning, met een voorspelbare einddatum, nog belangrijker. 

   Hier kunt u het boek bestellen    

Review Ed van der Tak

"Vanaf het moment dat je de inhoudsopgave bekijkt krijg ik het gevoel dat het boek op heel veel vragen een antwoord zal gaan geven. Jan is zeer gestructureerd te werk gegaan en neemt je mee in de processtappen voor het opstellen van een projectplanning."
( Ed van der Tak)
"Zeer waardevol is ook de brede aanpak in het boek doordat Jan alle facetten van planning de revue laat passeren. Jan gaat zeer gedetailleerd in op het ‘estimating’ (schatting) proces en zaken als optimalisatie, coderingen, earned value management en netwerkanalyse."
( Ed van der Tak)
 
"Al met al is het een praktisch leer en naslagboek geworden met volop voorbeelden en ondersteuning via een YouTube kanaal. De prijs van het boek is in lijn met andere fullcolour boeken in dit segment en de, in het boek opgesloten kennis, meer dan waard."

Meer in review  Ed van der Tak  https://lnkd.in/dcESSuc

 

 Video's Projecten Praktijkgericht Plannen

I phone SplitShire 02265

Hier vindt u de link naar mijn videokanaal voor de 'over mijn schouder mee-kijk video's'

Hoofdstuk 2: Tijdmanagementplan

 

Hoofdstuk 3: Het definieren van de activiteiten

 

Hoodfstuk 4: Het rangschikken van de activiteiten

 

 

Hoofdstuk 5: De estimating van de resources

 

Hoofdstuk 6 De estimating van de tijdsduur

 

Hoofdstuk 7 Het ontwikkelen van de projectplanning

X

Right Click

No right click